Mer bilder på pall.


Dagens arbete:

Knyte fyllningen...

Å ovanpå det MER fyllning. Och en liten svans :)


Nya Klassprojektet.


Den här veckan drar vi igång ett nytt projekt i klassen. Alla ska göra en pall. Den har vi snickrat, monterat å målat under förra veckan å igår började vi att göra sitsen. Vi har först satt sadeljord i botten å på det resårer som man syr fast med hampasnöre.


För att hålla resorerna på plats knyter man fast dem. Man fäster ett rep genom att spika fast det i pallens sida å sen knyter man en resår i taget å sen går samma rep till nästa å nästa å så vidare.  Man knyter  vertikalt å horisontellt, mycket knutar så det verkligen sitter. I det här momentet bestämmer man pallens form så det är viktigt att det blir bra. Resårerna får inte heller sitta för nära pallens ram för då slår dem mot träet då man sitter på den. snörena får inte ligga mot varann för då nöts dem med tiden av. Det är mycket å tänka på å det är slitsamt för händerna. Det här är det traditionella sättet och det är nyttigt att veta hur det går till och hur mycket tid det ligger bakom en genuin möbel.Här har jag satt väv på hela knytkalaset! På den här ska det komma fyllning...

som funkar bra som fresyr också.

Men mycke slit för lite fyllning. Vi på skolan gör vår egen fyllning med den här maskinen.(Ialla fall dem gånger lärarn glömt å beställa färdig, höm höm) Den river sönder det grova repet och det är som ett träningspass att veva runt den där. Å lite får man. Så vi fick turas om idag att veva. Här är det Mami och Makiko som tappert försöker göra oss lite fyllning.


Här har jag satt fyllning,väv å sen sytt fyllningen på plats. Det ska dras åt hårt å hur mycke man än drar så tycker man ändå att det inte är tillräckligt!

Imorn ska vi fortsätta vårt pallprojekt och förhoppningsvis är vi klar innan helgen!

Flower Power!


Idag va jag iväg å köpte mig 3 st lerkrukor som jag ville göra dekopage på. Jag började att grundmåla dem eftersom servetterna är så tunna så lyser underlaget igenom. I grundfärgen kan man blanda i vilken kulör man vill å anpassa färgen till dem servetter man tar å i mitt fall fick grundfärgen vara vit.

Servetter har 3 lager och här använder man bara 1 så ni förstår hur tunt det är! Sedan penslar man Lacklim på krukan å lägger servetten på. Det finns ingen möjlighet att rätta till servetten om det blir fel, för den suger fast å blir genomfuktig blixtsnabbt. Försöker man flytta den då så går den sönder. Men då lägger man på lite till. Å lite till. Å lite till. Det gör liksom inget att det går söndert, det färdiga resultatet blir bra ändå. I mitt fall gick givetvis inget söndert ;) När man låte det torka så lackar man alltihopa tills ev nivåskillnader är borta och det kan krävas ganska många varv ibland. Mina småkrukor med fat fick rosor och den stora har ännu inte mött sitt öde.

Här kommer några saker mina klasskompisar gjort:
Fint eller hur!?

I övrigt så har jag köpt rundstickor å stickar på en svart mössa, och forsätter på min huva som Döden har som jag funderar på om det går å göra en cape av?

Nu ska jag sova för imorn tänker jag gå upp tidigt.

Go kväll.
Dekopage


Under tiden jag varit borta har mina klasskompisar fått lära sig att dekopera! Man limmar fast servetter eller tidningar på... Ja lite vad som! kartonger, krukor, möbler you name it! Det är väl inte min starkaste gren då det har en tendens att bli rörigt å väldigt färgglatt. Men jag gjorde ialla fall ett försök. Dem i klassen har hållt på i 3 dar redan så dem hade gjort en massa fantastiska kreationer! jättefina som jag ska ta kort på imorn å visa er! Här kommer min låda som jag har gjort idag:

Fina tjejer på en burk gör var människa lite extra glad. I den här burken ska jag förvara nått extra fint!


Nu ska jag fila lite på vad jag ska bygga härnäst!
Bänk klar.


Eftersom jag har varit till barcelona i några dagar har det inte hänt så välldans mycket här. Men igår kom jag tillbaka så här kommer mitt senaste verk. Jag tvärköpte fårskinnet Ludde på ikea i barkarby innan jag flög hem och idag har jag satt på den på min telefonbänk.

Under tiden jag varit borta hade min fina bok kommit!Tisdag.


Jag har fått tag på en jättebra bok på Bokbörsen."Svenska stolar och deras formgivare" och har slutat produceras. 225 riksdaler för bok å porto fick jag betala och det är den verkligen värd! Det är en jättebra bok om man gillar stolar. Mycket vackra bilder och sveriges bästa formgivare samlade. Den går från 1899-2001 och visar 1 decenium i taget. Vi har den här boken på skolan å jag blev alldeles ledsen då nån berättade att den inte finns att köpa längre(ny) Tack gode gud för bättre begangnat!

Bilden lånad av bokstugan.se

Idag fick jag inte så mkt gjort förutom att lämna i mitt lock till en glasmästare som ska skära ut ett glas som passar som handen i hansken. "kom in imorn så äre klart" Så imorn går jag å hämtar det å då kommer den nog lite bilder på ett mer fullständig Tittbord. jag har faktist täljt till en smörkniv också. Det va inte alls så svårt som jag trodde. Härnäst ska jag ta mig för å göra en dalahäst. Det blir kul! Inga bilder idag. Men destå fler imorn. Bildregn är det däremot på min andra blogg!

/MonikaFärgglatt.


Vem säger att jag inte vågar färg!? Ja just, det va nog jag. Men titta här nere va duktig jag är. När färgen har torkat ska det slitas å slipas å sen betsas med en brun bets så det får en mer smutsig känsla.


Tyllampa.


Jag köpte ju lite tyll då jag va till stan förra veckan. idag har jag klätt in en skärm med det underbara och såhär blev det! lika söt å komisk som jag hade tänkt!Ny fin sopkorg!


Idag slängde jag ihop en sopkorg till min toalett. Det har hängt en stor korg av modell "allmän toalett". Vit i rutnät. Men! Nu hänger en ny och fin sopkorg som är mycket mindre än den gamla. Mitt badrum känns genast mycket större. det är en helt annan rymd i rummet :) det har lagt sig en dimma där också som ger mystik till mitt hem.Flera projekt klara.


Nu kommer det bilder på lite skolprojekt. Mitt perstorp bord är klart å det blev såhär:

Jag har skrapat bort den gamla lacken och sen slipat ytan ren å fin. Sen har jag lagt en halvolja med pigment i. Jag ville få det lite valnötsaktig å det blev ju ganska likt. Hade kunna tänkt mig det lite mörkare men träet suger inte åt sig mer pigment nu så jag får olja in det igen om några månader om jag vill ha det mörkare.

Min rosa telfonbänk börjar ta sin form. Jag har hittat ett par hantag som jag tycker är fina. Dem va i mässing men jag har målat dem rosa. Det ska vara intergrerat i höst har jag hört! På lapparna kan jag skriva VANTAR eller Sockar eller nått annat som är bra att ha i en låda i hallen. Nu är det bara dynan som inte är klädd. Det ska bli ett ljusgrått fårskinn å det bästa alternativet jag har hittat är mattan Ludde från ikea. Så det dröjer till efter v.44 innan jag kan göra den klar. Då har jag lov å åker ner till Stockholm där Ikea växer på träd! Närmsta Ikea här uppe är Happaranda å dit åker man ju inte hur som helst! Jag lägger upp en liten bild på hur bänken såg ut innan.

Min söta verktygslåda är klar också. Jag har lite dåligt samvete att jag målade henne lite slarvigt å tänker gottgöra henne längre fram å måla om henne!


Jag drog igång ett nytt projekt idag också. Jag har lite svårigheter att definera vad det är för nått men jag skulle beskriva det som ett bord med lock som har en glasskiva på sig. Jag tänkte att man ska ställa det på ett gammalt symaskinsstativ. Sån singer eller nått. Jag ser det här bordet i en butik. Det ska ligga massa fina saker i där som folk kommer tråna efter å fundera, "Får man lyfta på locket?" Det finns ingen skylt som säger "Ropa på personal" eller dyligt. Men uppfostrade som vi svenskar är kommer folk peka och säga : "Den där vill jag titta på" Här är det halvfärdiga "Tittbordet" som jag valt att kalla det. Ni med fräck fantasi, ha inte fräck fantasi på mina möbler tack!

Jag har använt mig av spillbitar från gamla elevers färglektion och tänkte att det ska få vara ganska färgglatt å lite nött. jag vill ha turkost, roströd, senap kanske? ja lite av varje. Eller så gör jag det helsvart. Men jag vet inte hur bra det passar då bottenskivorna är ohyvlade. Det får mogna lite medans jag gör klart locket. Sen kommer jag med bättre bild också. "Tittbordet" kom ju verkligen inte till sin rätt;)

Det va allt för den här gången!

God afton.

Rosa Telefonbänk.


Jag vill ha min bänk ljus ljus rosa! En kall rosa som går lite åt lila. Så jag blandade vit pärlemor med en droppe röd och en halv droppe blå. Det gjorde susen! Sen så funderar jag på att klä sitsen i ett grått fårskinn. Handtagen har jag inte hittat än men vill ha nått som passar den tidsepoken som dem här godingarna hade sin pik. 60 talet?Mer bilder kommer då den är helt klar!RSS 2.0