Flera projekt klara.


Nu kommer det bilder på lite skolprojekt. Mitt perstorp bord är klart å det blev såhär:

Jag har skrapat bort den gamla lacken och sen slipat ytan ren å fin. Sen har jag lagt en halvolja med pigment i. Jag ville få det lite valnötsaktig å det blev ju ganska likt. Hade kunna tänkt mig det lite mörkare men träet suger inte åt sig mer pigment nu så jag får olja in det igen om några månader om jag vill ha det mörkare.

Min rosa telfonbänk börjar ta sin form. Jag har hittat ett par hantag som jag tycker är fina. Dem va i mässing men jag har målat dem rosa. Det ska vara intergrerat i höst har jag hört! På lapparna kan jag skriva VANTAR eller Sockar eller nått annat som är bra att ha i en låda i hallen. Nu är det bara dynan som inte är klädd. Det ska bli ett ljusgrått fårskinn å det bästa alternativet jag har hittat är mattan Ludde från ikea. Så det dröjer till efter v.44 innan jag kan göra den klar. Då har jag lov å åker ner till Stockholm där Ikea växer på träd! Närmsta Ikea här uppe är Happaranda å dit åker man ju inte hur som helst! Jag lägger upp en liten bild på hur bänken såg ut innan.

Min söta verktygslåda är klar också. Jag har lite dåligt samvete att jag målade henne lite slarvigt å tänker gottgöra henne längre fram å måla om henne!


Jag drog igång ett nytt projekt idag också. Jag har lite svårigheter att definera vad det är för nått men jag skulle beskriva det som ett bord med lock som har en glasskiva på sig. Jag tänkte att man ska ställa det på ett gammalt symaskinsstativ. Sån singer eller nått. Jag ser det här bordet i en butik. Det ska ligga massa fina saker i där som folk kommer tråna efter å fundera, "Får man lyfta på locket?" Det finns ingen skylt som säger "Ropa på personal" eller dyligt. Men uppfostrade som vi svenskar är kommer folk peka och säga : "Den där vill jag titta på" Här är det halvfärdiga "Tittbordet" som jag valt att kalla det. Ni med fräck fantasi, ha inte fräck fantasi på mina möbler tack!

Jag har använt mig av spillbitar från gamla elevers färglektion och tänkte att det ska få vara ganska färgglatt å lite nött. jag vill ha turkost, roströd, senap kanske? ja lite av varje. Eller så gör jag det helsvart. Men jag vet inte hur bra det passar då bottenskivorna är ohyvlade. Det får mogna lite medans jag gör klart locket. Sen kommer jag med bättre bild också. "Tittbordet" kom ju verkligen inte till sin rätt;)

Det va allt för den här gången!

God afton.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0