Funkish.


Idag började jag lite smått på min stol jag köpte i Stockholm. Jag tänkte att jag gör den lite snabbt så kan jag börja bygga på MIN stol till veckan. Jag bestämde direkt då jag köpte den att den skulle få en vit ram. å så blev det idag.

Det är ingen trevlig miljö att vara i då man spraylackar å det är inget jag föredrar. Men ibland så måste man för att få ett snyggt resultat. Men oj så det luktar! Nu ska dem torka i endera 4 timmar eller 36. det är bara å välja. Sen ska det på två lager till innan det är klart.


Ser den inte redan mycket snyggare ut? Jag vill byta tyg på stolen för det som sitter på har blivit ganska solblekt på sina ställen och har några fläckar som inte går bort. Jag har köpt ett linnetyg, för jag tyckte det va snyggt som det var men det känns lite tunt så jag tror inte jag kan använda det. Men däremot så kom jag på att jag kan ta den nyinköpta gamla trasmattan från turen till byn idag å sy sitsen av. Vad tror ni om det? Är det inte lite jag!/Monika

Pallen klar!


Så va jag klar med min pall. 1 1/2 lång vecka har det tagit men jag är supernöjd över resultatet! Visst att den har lite skavanker här å där, kanske lite sne i tyget å så vidare men till nästa gång kommer det bli perfekt! Den är skön å sitta på och har sin charm, det räcker för mig!
Nu kommer jag gå vidare med att försöka göra en egen pinnstol. 2 tjejer i klassen har försökt göra stolar å bord själva men det är svårt med alla vinklar. Stadigheten har kanske inte varit i toppklass men snyggheten är utav denna värld! Så nu vill jag också prova. Jag behöver en stol till mitt bord som jag sitter å datar på om kvällarna.

Igår tvärgjorde jag en kruka. Jag klädde in den i samma tapet som min stora fina burk! Innan jag gjorde det så smörjde jag in tapeten med halvolja och ett brunt pigment. Tapeten va igentligen vit i botten men nu ser den så där gammal å spröd ut som en tapet i ett gammal gammalt hus å det vet ni att jag gillar!

Textiltryck


Den här veckan har handlat om tryck på tyg. Ena metoden kallas batiktryck, men det ser inte ut som dem gamla t-sirtarna som vi alla haft på oss nån gång i livet, utan det ser ut såhär:

Man blandar mjöl å vatten till en smet något tjockare än pannkakssmet. Sedan spritsar man ut den som man vill åsså låter man det torka. När det torka så målar man över allt med textilfärg. då blir inte tyget färgat där mjölblandningen ligger, men om man vill kan man knäcka den innan man måla så det blir små sprickor som färgen kan sjunka ner i . Efter det ska färgen torka och då tar man bort mjölblandningen. Ta da!

Screentryck har vi också fått prova på. Då skär man ut det man vill trycka i tidningspapper eller over head blad. sen sätter man det på en ram som har ett fint fint nät som släpper igenom minimalt med färg. Man lägger lite färg på ramens ena sida å drar med en raka över till andra. Då har det kommit färg överrallt å där du har skure ut kommer färgen igenom på tyget! Bra va!?

Idag slutgjorde jag min andra stickade socka å jag är stolt för jag gjorde det helt själv. Hälen är ju ett problemområde men jag lyckades ta mig förbi det å då tar garnet slut. Nu har jag börjat på ett par till som jag hoppas blir lite jämnare å finare än mina första. dem ska givetvis också bli överknälånga./Monika

Mitt första möbelfynd i stockholm!


Igentligen så känns det jobbigt att köpa möbler här nere om man ska släpa upp dem till Älvsbyn för å kunna göra iordning dem men denna gamla ikea stol kunde jag inte motstå:

Den bruna lacken är ganska nött så jag funtar på att spraylacka den vit å behålla sitsen som är i nått slags linne. Snyggt tycker jag!


RSS 2.0