Nya Klassprojektet.


Den här veckan drar vi igång ett nytt projekt i klassen. Alla ska göra en pall. Den har vi snickrat, monterat å målat under förra veckan å igår började vi att göra sitsen. Vi har först satt sadeljord i botten å på det resårer som man syr fast med hampasnöre.


För att hålla resorerna på plats knyter man fast dem. Man fäster ett rep genom att spika fast det i pallens sida å sen knyter man en resår i taget å sen går samma rep till nästa å nästa å så vidare.  Man knyter  vertikalt å horisontellt, mycket knutar så det verkligen sitter. I det här momentet bestämmer man pallens form så det är viktigt att det blir bra. Resårerna får inte heller sitta för nära pallens ram för då slår dem mot träet då man sitter på den. snörena får inte ligga mot varann för då nöts dem med tiden av. Det är mycket å tänka på å det är slitsamt för händerna. Det här är det traditionella sättet och det är nyttigt att veta hur det går till och hur mycket tid det ligger bakom en genuin möbel.



Här har jag satt väv på hela knytkalaset! På den här ska det komma fyllning...

som funkar bra som fresyr också.

Men mycke slit för lite fyllning. Vi på skolan gör vår egen fyllning med den här maskinen.(Ialla fall dem gånger lärarn glömt å beställa färdig, höm höm) Den river sönder det grova repet och det är som ett träningspass att veva runt den där. Å lite får man. Så vi fick turas om idag att veva. Här är det Mami och Makiko som tappert försöker göra oss lite fyllning.


Här har jag satt fyllning,väv å sen sytt fyllningen på plats. Det ska dras åt hårt å hur mycke man än drar så tycker man ändå att det inte är tillräckligt!

Imorn ska vi fortsätta vårt pallprojekt och förhoppningsvis är vi klar innan helgen!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0