Liten stol

img_1180 (MMS)

Söt stol med stoppning av socker! Den är så gammal att stoppningen frasat sönder till smulor så små. Tyget va ingen hit heller men jag gillade modellen. En bra sätta på sig skorna stol. Men 300 kr betalar jag inte för den gubbe lilla.


Skåpan

img_1186 (MMS)

Den här skänken är i jättefint skick och stå i en gammal lada i Näsåker. 400 skulle dem ha för den men säkert prutbart. Hade jag haft plats i mitt flickrum skulle jag köpt den men den fick stanna kvar tills nån annan slår till.


Emma stol

img_1112 (MMS)

Åh va kär jag är! Den här söta finns på en loppis i Sundbyberg och kostar 350 kr! Tyget gillar jag jättemycke men det är lite slitet. Det får bli ett projekt att ta tag i längre fram när jag flyttar ner till Stockholm igen. Nu får ingen skynda före mig å köpa den!!!


Carl Malmsten

img_1202 (MMS)

Den här soffan finns till salu på myrorna i Sundbyberg för 900 kr. Den saknar sitttplymåer men va är det för problem då man går på väldens bästa Älvsby folkhögskola? Men jag har inte riktigt plats för den men gillar modellen skarpt.


fina mamma

img_1130 (MMS)

Dem här sötisarna har mammas stickat till mig!


julklappsböcker

img_1123 (MMS)

jag fick 2 fina böcker som jag önskat mig. Ena heter Svenska ödehus och i den är det bilder på 10 st övergivna hus i olika delar av sverige. Men framför allt så är det jättefin text om husen. Vad hände? vilka bodde där? varför står dem tomma? Så nu har jag mkt läsning att se fram emot....


Calle the man

img_1125 (MMS)

En fin bild ur Möbler människor. Det är en bok som är skriven i Carl Malmsten anda. Hans bidrag till möbelvärlden är helt otrolig och hans vision lever kvar genom duktiga hantverkare som delar hans passion. Jag ser fram emot att läsa den...


Ny stolssits

img_1032 (MMS)

Så här blev nya sitsen. Kopia av orginalet, fast inte lika många hål. Innan den kommer på plats ska den nötas å sen bets på dem ytor där träet kommer fram. Det är ett bra sätt att nötningsmåla eftersom betsen bara fastnar i träet å inte i färgen. Bara torka bort från stolen så har man det där man vill.


Stöljen

img_0997 (MMS)

Är det en stol? Är det en fåtölj? Nej det är en Stölj!


Stolen

img_1012 (MMS)

Den här stolen har jag bara sandpapprat och måla vit med lite lite grått i. Efteråt har jag nött den med rakblad och sandpapper. Sitsen va så gammal å trasig så den har jag gjort ny. Även den högra passbiten mellan sits å rygg har jag gjort. Den gamla va sprucken å gjorde stolen lite ranglig i ryggen. Men inte längre nu när Monika tagit tag i den!


efter

img_1026 (MMS)

Jag har hyvlat, slitit, slipat, putsat bort faneeren som satt på bordet. Under va det en fin massiv Björk skiva med flera fina kvistar. Jag bestämde mig då för å behålla det å jag har oljat in med halvljus och vita+grå pigment. Benen å bordskanten har jag målat i vitt. Jag blev riktigt nöjd med bordet å hoppas att kunna använda det snart snart!


före.

img_1003 (MMS)

Det här flidda bordet hittade jag på ett återbrik i Älvsbyn. Jag betalade 150 kr för den, en köksstol, lite garnnystan, en duffel, julpapper å en väst i hemskt väst tyg men ett helt ok väsktyg!


Komisk dalahäst.

img_0966 (MMS)

Det har inte varit några blogginlägg på länge. Min dator har förolyckas och jag har inte vetat hur jag ska ta mig till för att lägga upp bilder från mobilen. Tills idag! Efter lite leta de hittade jag svaret på det jag länge undrat. Man MMSar in bilderna å sen går man enkelt in å skriver det man vill skriva. Man kan bara skicka en bild itaget så det blir lite färre bilder än vanligt. Jag hoppas att tomten kommer med en MAc till mig i jul så jag kan blogga som ett tok igen. Jag har många fina möbler att visa er!


RSS 2.0